به گزارش خبرنگار ایبِنا، نیما امیر شکاری اظهار داشت: آمار نشان می دهد نمی شود به همه تراست های قبلی اعتماد کرد چرا که داخل سازمان ها به واسطه خطاهای پیش آمده دیگر مثل سابق امن نیست و یکی از مهم ترین تهدید ها، تهدیدهای درونی insider threats است.
جلوگیری از آسیب های امنیتی و مالی
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهکشده پولی و بانکی در ادامه گفت : حقایق موجود نشان می دهد که در داخل کشور هم شاهد آسیب های اینگونه هستیم و باید برای محافظت از اطلاعات مسائل مهمی را رعایت کنیم تا جلوی تهدیدها را بگیریم و اطمینان و اعتماد مردم را جلب کنیم. شکاری افزود: فناوری بلاک چین می تواند مشکلات را حل کند چرا که امکانات زیادی را بر بستر امنیت و تکنولوژی شکل داده است و دغدغه های زیادی را حل کرده است.
قابلیت انتقال بین المللی
وی در ادامه گفت: قابلیت ریز شدن در بلاک چین نیز فرصت های جذابی را ایجاد می کند و از سویی دیگر، بلاک چین قابلیت انتقال بین المللی را ایجاد می کند. مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهکشده پولی و بانکی در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت گفت: ماندگاری هم دیگر ویژگی مهم بلاک چین است و از نظر امن بودن و غیر قابل هک بودن نیز بلاک چین از ساختارهای معتبری را برخوردار است.
گسترش پشتیبانی دولتها از بلاکچین
امیرشکاری اضافه کرد: قابل پذیرش بودن هم یکی دیگر از مزایای بلاک چین است و از سویی دیگر این فناوری از قابلیت پیش بینی بودن هم برخوردار است و در مقابل روز به روز پشتیبانی شدن از سوی دولت ها از بلاک چین در حال شکل گیری است.
وی افزود: توزیع شدن و هوشمند بودن از دیگر مزایای ویژه بلاک چین است. مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی گفت : از سال های گذشته تا به امروز یکی از مهم ترین مشکلات مسائل دوبار استفاده کردن از پول و ثبت مجدد آن بوده است اما در بلاک چین این امکان به وجود آمد تا از ثبت دوباره یک دارایی خودداری کنیم تا دوبار ثبت نشود.
استقبال صنایع خدمات مالی از بلاک چین
امیرشکاری در ادامه افزود: یکی از صنایعی که از فناوری بلاک چین استفاده کرده صنایع خدمات مالی است که بیش از ۵۰ درصد بهره برداری از این فناوری را انجام داده است که منشا ثمرات شگفت انگیزی در سهولت و امنیت بوده است.
تبدیل دارایی های فیزیکی و معنوی
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی اعلام کرد : تبدیل دارایی های فیزیکی و معنوی را باید بتوانیم از طریق یک فرایند سه گانه ثبت کنیم که در ابتدا غیر متمرکز و غیر ثابت شدن است به طوری که از فیزیک به اطلاعات تبدیل شود و بدون نیاز به یک واسط مرکزی می توانند تبادلات را مستقیم انجام دهند.
امیرشکاری خاطر نشان کرد: بلاکچین در دنیای فناوری یک تغییر نگاه ایجاد کرده که همین مسئله باعث شده تا شاهد انقلاب در حوزه تکنولوژی باشیم. وی افزود: نسل جدید جامعه جهانی که در حوزه بازیهای آنلاین فعالیت دارند نسبت به افرادی که در سازمانهای دولتی فعالیت دارند، درک بهتری نسبت به حوزه برنامه نویسی و تعامل در دفتر کل توزیع شده دارند و باید انتظار داشت تا این فناوری در آینده ضریب نفوذ بالایی داشته باشد.
مدیرگروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با تاکید بر شفافیت در فناوری زنجیره بلوک گفت: نکته مهمی که در حوزه بلاکچین وجود دارد این است که شفافیت بالا و مشاهده جزییات در آن از ویژگیهای این فناوری انقلابی به شمار میرود؛ تغییر محتوا و جعل در محتوای بلاکچین به هیچ وجه ممکن نیست
امیرشکاری با اشاره به ویژگیهای این فناوری ادامه داد: وابسته نبودن و توزیع شده بودن از ویژگیهای مهم فناوری بلاکچین است؛ همچنین مکانیزم اجماع در زنجیره بلوک وجود دارد که راهی است تا بتوان تشخیص داد آیا تراکنشها مجاز یا غیر قابل مجاز به شمار خواهد بود.
وی افزود: تراکنشها در شبکه بلاکچین منحصر به فرد تلقی میشود و دارایی فقط یک بار ثبت میشود و جعل در آن ممکن نیست. امیرشکاری ادامه داد: شبکه بلاکچین از نظر تکنولوژی با نام کیف پول است و این ادعا که بینام محسوب میشود درست نیست و دولتها میتوانند از طریق یک شاخص هویتی KYC را ایجاد کنند.
بلاکچین، بیت کوین نیست
امیرشکاری با اشاره به ادعاهای نادرست در زمینه بلاکچین گفت: هر فناوری جدیدی ویژگیهای خوب و بد دارد؛ باید بدانیم بلاکچین بیت کوین نیست و بلاکچین یک زیرساخت مهم است همچنین باید بدانیم فناوری بلاکچین صرفا برای باندهای مواد مخدر و استفاده از آن به منظور کلاهبرداری و فعالیتهای خطرناک غیر قانونی طراحی نشده و این دسته از ادعاها درست نیست.
وی با اشاره به امنیت بالا در فناوری زتجیره بلوک گفت: بلاکچین اگر به درستی طراحی نشود قابل نفوذ و هک خواهد بود بر همین اساس این ادعا که شبکه بلاکچین بسیار امن و غیر قابل نفوذ در هر حالتی است، اشتباه است و باید این شبکه را برای امنیت بالا به درستی پیاده سازی کرد. امیرشکاری تاکید کرد: بر اساس گزارشهای جهانی، ۹۲ درصد از ۲۶ هزار پروژه ایجاد شده مبتنی بر بلاکچین شکست خوردهاند.
بلاکچین کلید مشکل گشای تمامی کسب و کارها نیست
مدیرگروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی خاطر نشان کرد: فناوری بلاکچین کلید مشکل گشای تمامی کسب و کارها نیست و نباید از این فناوری انتظار داشت تا تمامی مشکلات صنعت بانکی و کسب و کارها رفع شود.